Spása v barvě naděje.

MARIA - NAŠE MATKA (1)

29. 10. 2010 22:10
Rubrika: Střípky
Maria je Matkou Kristových údů, neboť v lásce spolupůsobila, že se v církvi rodí věřící, kteří jsou údy mystického Těla Kristova." (II. Vat.)
"Spolupočala nás v okamžiku, kdy pronesla své "Staň se"! Tehdy nedala život jenom Kristu, jak individuelní osobě, nýbrž pokud on je Hlavou své církve, zároveň také nám, kteří jsme údy jeho tajemného těla. Narodili jsme se z ní, když pod křížem v nejprudších "porodních bolestech" obětovala svého jednorozeného Syna nebeskému otci . . . Stala-li se Maria svým mateřským darováním života vpravdě a skutečně naší Matkou, nejde-li zde jen o zbožný řečnický obrat nebo krásný obraz nebo přitažlivé podobenství, nýbrž o pravdu, kterou nutno vzít doslova, potom teprve pochopíme celou nosnost závěti ze rtů umírajícího Spasitele: Hle, Tvá Matka!
Rozumíme tak vřelému zájmu, který má a musí mít naše Matka o nás, chápeme však také silnou sympatii, která nás k ní žene. Tušíme poněkud bohatství jejího mateřského srdce a velikost jejích mateřských povinností a mateřských práv." (J. Kentenich)
Zobrazeno 628×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio