Spása v barvě naděje.

Střípek 23.6.2012

23. 6. 2012 23:24
Rubrika: Střípky

Důvěra je živnou půdou lásky:

„Lidstvo nenalezne pokoj,“ připomíná Pán Ježíš, „dokud se s důvěrou neobrátí k mému milosrdenství. Ach, jak mě zraňuje nedůvěra duše. Taková duše vyznává, že jsem svatý a spravedlivý, ale nevěří, že jsem Milosrdenstvím, nedůvěřuje v mou dobrotu. I satani velebí mou spravedlnost, ale nevěří v mou dobrotu.

(Deníček sv. sestry Faustýny)

Zobrazeno 731×

Komentáře

Invisible

Že člověk Ježíš je nad anděly, to chápu a věřím tomu, ale že by člověk, jako takový (lidstvo) byl nad anděly, to mi přijde divné.

A Boží spravedlnost bez milosrdenství není reálná jedno bez druhého u Boha neexistuje, to už ví snad i ten Zlý, takže pochybuju o tom, že by měl z Boží spravedlnosti radost, když ví, že k ní neodlučitelně patří i milosrdenství.

Marta7

Tomu Zlému se také říká Žalobce. Souhlasim s Tebou, že k Boží spravedlnosti neodlučitelně patří i milosrdenství, není jedno bez druhého, ale stejně může chtít ten Zlý pro člověka jen spravedlnost. A člověk může Milosrdenství odmítnout.
Důvěřuju knize, která nabádá k tomu, aby lidé důvěřovali Bohu a jeho dobrotě, protože „Každé království vnitřně rozdělené pustne a dům za domem padá. Je-li i satan v sobě rozdvojen, jak bude moci obstát jeho království? Říkáte přece, že vyháním démony ve jménu Belzebula." (Lk 11, 17-18)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio