Spása v barvě naděje.

Střípek 5.11.2011

5. 11. 2011 22:02
Rubrika: Střípky

Křesťané věří v jednoho Boha ve třech osobách - Otce, Syna a Ducha svatého. Duch svatý působil v životě Ježíše Krista. Ježíšovi učedníci dar Ducha dostali o letnicích a byli jím proměněni. Od té doby se dostává daru Ducha všem, kteří věří a přijmou křest. Aby nežili ze své síly, ale nechali se jím vést, a tak se stali Božími dětmi.

Ne všechno, co nese označení "duchovní", je z Božího Ducha. Jako od počátku stvoření, jako za časů Ježíše Krista, i dnes hrozí těm, kteří hledají Boha, že budou svedeni na cesty temnoty. Dnes to jsou zvláště myšlenky new age, jež ovlivňují miliony lidí, kteří si toho ani nejsou plně vědomi.

"Milovaní, každému duchu hned nevěřte, ale zkoumejte duchy, zdali jsou z Boha; vždyŤ je ve světe mnoho lžiprooroků." (První list Janův, 4,1).

New age je "spiritualitou" bez Boha a bez milosti. Podle new age je člověk dobrý a vystačí si sám, nepotřebuje žádné zjevení, vykoupení ani pomoc zvnějšku, nepotřebuje žádnou milost.

Křesťanství říká něco jiného. Člověk je v základě dobrý, ale porušený. Sám od sebe není s to chtít ani konat dobro. Potřebuje vykoupení. Bez Boží milosti nic nezmůže. Člověka nespasí žádné ezoterické návody, žádná opakovaná duševní soustředění. Žádné sjednocené úsilí milionů lidských vědomí nemůže člověka zachránit.

Naší jedinou cestou ke spáse je víra v Krista, který dobrovolně přišel a vstoupil do našich dějin "pro nás a pro naši spásu".

Zdroj: Ježíš, pramen života. Františkánské misie v Ostravě, 25.9. - 2.10.2011.

 

Zobrazeno 477×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio