Spása v barvě naděje.

Obraz Božího Milosrdenství

26. 10. 2012 19:12

Tak tenhle obraz mě provází od mého "obrácení" (ne úplně ráda ten pojem používám), od roku 2008 do současnosti. Zajímavé je, že poprvé jsem se s ním setkala v Bosně (zkuste hádat kde, nápověda je mariánské poutní místo), pak v Chorvatsku (na dovolené v Biogradu na Moru) a až na potřetí u nás. To domácí setkání s obrazem proběhlo v kostle Svatého Kříže v Praze, kde tento obraz už nenajdete. Objevil se tam pouze tištěný k rozebrání na podzim 2008. Čímž si vzpomínám na svůj dluh, měla bych ho tam taky někdy přinést. Pro další generace obrácených. :-)

Potom jsem se s ním setkala na faře ve Fulneku a ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě, kde je poutní místo k Božímu Milosrdenství. A potom v Krakově, a pak už ho moje vycvičené oko vidělo ve spoustě kostelů a taky v katedrále v Santiagu de Compostela.

Obrázek mám delší dobu doma. Namalovalo ho více malířů a těžko říct, který je nejlepší. Asi ten, který vám sedí. Pokud splňuje atributy obrazu Božího Milosrdenství.

A když se na něj podívám, napadne mě nejdřív Ježíš vychází ze tmy.Ale potom se podívám znovu a říkám si, nene, „Ježíš, vchází DO tmy. Vchází do mojí tmy, do tvojí tmy, do naší tmy, do tmy světa, do tmy hříchu, do tmy ...čeho? No toho všeho, kde není Bůh. Bůh přichází, Bůh je tady. Aleluja.

PS: Ježíši, důvěřuji Ti.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Krakov:

 

Zobrazeno 2954×

Komentáře

truba

Nepotřebuješ Boží milosrdenství?, každý jej potřebuje! a to jde jen přes "Ježíši důvěřuji Ti"... divím se..., budu se tedy za Tebe modlit, protože to je velké nepochopení... +

Invisible

Patrně se koná nepochopení z tvé strany trubo. Já nenapsal, že nepotřebuju Boží milosrdenství, já napsal, že nepotřebuju ten obraz.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio