Spása v barvě naděje.

Střípek 19.12.2011

22. 12. 2011 22:28
Rubrika: Střípky

Žít život s odvahou, i se slabostmi, podle Božího plánu. Nestavět vzdušné zámky, ale říct Bohu "ano" v "obyčejných" věcech.

Z kázání k nedělním čtením:

David měl slabosti, ale Bůh viděl do jeho srdce a i s Jeho slabostmi z něho učinil někoho velikého v dějinách spásy. Byl synem pastýře, mezi bratry nejmladší, nenápadný, ale Hospodin si ho vyvolil za krále izraelského národa. David patří do doby Starého zákona, ale dokonalým naplněním Nového Zákona, tedy nové smlouvy,  je Panna Maria. Ta již byla tolik omilostněna, že mohla přivést na svět Spasitele, že řekla s odvahou Bohu "ano", ačkoliv věděla, že je to obrovská zodpovědnost, něco nepředstavitelného. A narozdíl od Zachariáše neoslepla, protože anděl Gabriel, posel Boží viděl do jejího srdce, že je v něm pravá víra.

David chtěl postavit Hospodinu chrám, a byl to velmi dobrý a bohulibý plán. Hospodin s tím sice souhlasil, ale JINAK - ne David, ale někdo z jeho potomků, ne teď, ale později...Je tedy důležité umět se i v dobrých plánech podvolit Hospodinovu plánu, jím se řídit a jeho se držet.

 

Zobrazeno 425×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio